Potraviny vyrobené podle České cechovní normy zaručují kvalitu a nadstandardní parametry, kterými se liší od jiných srovnatelných potravin uváděných na trh. Pod touto značkou zpracováváme konkrétně 3 rybí výrobky:
- Čerstvé půlky kapra
- Čerstvé porce kapra
- Kuchaný pstruh s hlavou
VŠECHNY sladkovoDní rybY ZPRACOVÁVÁME DLE CECHOVNÍ NORMY
Přestože pod normou máme označené pouze výše zmíněné nejoblíbenější rybí výrobky, i ostatní druhy ryb zpracováváme dle parametrů této normy. Největší podíl na celkové produkci našich ryb představuje kapr (80 %), tolstolobik a amur (10 %), zbytek patří jiným sladkovodním rybám.
Moderní zpracovna ryb a špičkové technologie
Počátek zpracování našich ryb datujeme do roku 1992. V roce 2003 jsme pak postavili moderní zpracovnu o celkové ploše více než 1 000 m2.
Koncepcí stavby, použitými materiály, technologií a systémem řízení jakosti HACCP odpovídá naše zpracovna současným požadavkům na potravinářské provozy. Na proces zpracování ryb máme také certifikát IFS FOOD, který každý rok úspěšně obhajujeme.
nabízíme zhruba 60 rybích výrobků
Současný sortiment rybářství v Chlumci nad Cidlinou tvoří tři skupiny výrobků ze sladkovodních i mořských ryb: chlazené, uzené a mražené.
Hlavní zpracovávanou rybou je kapr obecný, amur, tolstolobik a pstruh. Klasickým výrobkem je půlka chlazeného kapra v malospotřebitelském balení.
Získali jsme i několik ocenění
V roce 2015 jsme získali ocenění za uzené pikantní filety kapra. Obdrželi jsme značku Regionální potravina Královehradeckého kraje. A v roce 2016 jsme získali toto ocenění i za naše Kapří medailonky.