Našim zákazníkům nabízíme české ryby a rybí výrobky v nejvyšší kvalitě. Péči ale nevěnujeme jen produktům, nýbrž i přírodě. V kvalitě ryb se odráží naše každodenní péče o rybníky, vodu a okolní krajinu. Přečtěte si, jak ryby chováme, zpracováváme, jak pokračujeme v poctivé práci našich předků z 15. století, jaké sezónní akce právě probíhají a co je u nás nového.
Jak proměnit rybí odpůrce v nadšené konzumenty?
Nemáte rádi ryby? Nevadí, nejste v tom sami. Existuje mnoho lidí, kteří rozhodně nejedí všechno, co se jim naservíruje. Čím je to dané a je možné to změnit?
Jsou ryby opravdu tak zdravé, jak se říká?
Přinášíme vám hlubší pohled na to, jak mohou současné podmínky vod ovlivnit kvalitu rybího masa. Ryby jsou bezesporu důležitou součástí vyvážené stravy, ale klíčové je zajistit, aby byly konzumované v optimální kvalitě. Co vlastně jejich kvalitu snižuje?
SVĚT POD HLADINOU (3): Jak a co ryby vnímají?
Prozkoumejte svět ryb prostřednictvím poutavých detailů o jejich chování, inteligenci či péči o potomstvo. Přesvědčte se sami o bohatství jejich života.
SVĚT POD HLADINOU (2): Jak se ryby přizpůsobily životu pod vodou?
Šupiny, ploutve a žábry jsou jen některé ze znaků živočichů, kteří považují podvodní svět za svůj domov. Hrdě tím reprezentují genialitu přírody a její schopnost přizpůsobit se. Jakými dalšími způsoby se ryby na tento svět adaptují?
SVĚT POD HLADINOU (1): Pohled do fascinujícího podvodního světa
Podvodní svět skýtá mnohá tajemství, která často zůstávají skrytá našemu povšimnutí. V této minisérii se proto ponoříme do světa ryb a přiblížíme vám, že i zdánlivě jednoduchý živočich může být mimořádně komplexním tvorem. Dnes se pověnujeme tomu, jak se rybám ve vodním ekosystému vlastně žije.
Udržitelná kuchyně: Jak využít celou rybu?
Ryba není jen o filetu. Při její přípravě jde totiž využít úplně všechno – od hlavy až po ocasní ploutev. A co více, využitím celé ryby otevřete dveře novým chutím a texturám. Zkuste ve své kuchyni zaexperimentovat a zároveň být ohleduplnější k naší planetě i vy.
Jak rozpoznat čerstvé ryby
Jak poznat, jestli před sebou máte skutečně čerstvou a kvalitní rybu? V praktickém průvodci na následujících řádcích se vám pokusíme na tuto otázku odpovědět. Přečtěte si pár tipů a rad, abyste si byli při další přípravě ryby jistí a nebáli se ji podávat svým hostům, sobě nebo své rodině. Ryba musí být vždy v perfektním stavu! Nedělejte žádné kompromisy.
Objevte tajemství dokonalé přípravy plodů moře
Krevety, mušle a další mořské plody – součást mnoha tradičních kuchyní po celém světě. Přesto se však stále mnoho lidí obává jejich přípravy. Chcete vědět, jak na ně? Přečtěte si následující řádky a objevte recepty, které vás oslní!
Úpravy ryb (3): Syrové ryby a studená kuchyně
Poznejte kouzlo studené kuchyně a ponořte se do světa přípravy syrových ryb a ryb za studena. Tyto recepty skrývají krásu ve své jednoduchosti, díky které vynikne přirozená chuť rybího masa. Zjistěte, pro jaký druh je vhodná daná technika úpravy, a která ji promění k dokonalosti. Pojďme si představit některé z nich.
Úpravy ryb (2): Tepelné úpravy, které okouzlí vaše chuťové pohárky
Koupili jste si čerstvou rybku, pečlivě ji očistili od šupin, vykuchali a naporcovali. Teď před sebou máte šťavnatý plátek syrového masa, připravený na další fázi. Jak tedy dosáhnout toho, že z něj vytvoříte skutečnou delikatesu? Pokračujte ve čtení a prozkoumejte nejčastější způsoby tepelných úprav ryb, které vám umožní připravit skvělé jídlo.